Un dels periodistes alemanys més influents, i copropietari de Der Spiegel, Jakob Augstein, ha reclamat en la seva columna a Der Spiegel on line que Alemanya rebutgi la petició d’extradició de Carles Puigdemont i que se li concedeixi asil polític. Augstein argumenta que un polític que utilitzar els mitjans pacífics per defensar els seus objectius no mereix estar a la presó.

El periodista, que adverteix que no tot allò que està emparat pel dret és correcte, critica la forma com està actuant l’Estat espanyol i els fiscals i retreu que l’executiu de Mariano Rajoy intenta resoldre un problema polític amb mitjans policials i judicials. 

Assegura que diumenge, amb la detenció de Puigdemont, Alemanya va interferir en la lluita independentista dels catalans; adverteix que el delicte de rebel·lió que esgrimeix Espanya obliga a l’ús de la força i que a Catalunya no hi ha hagut violència, tret dels policies espanyols que van carregar contra els catalans l’1-O; i posa en qüestió els mitjans que està utilitzant l’Estat espanyol, que fins i tot ha actuat contra els seus propis ciutadans.

El periodista acaba el seu article recordant que els alemanys van lliurar el president Lluís Companys, que el 1934 havia proclamat la República de Catalunya, al règim de Franco després que la Gestapo el va detenir. “Va ser executat el 15 d’octubre de 1940”, conclou.