El cas Rubiales i el seu petó forçat a la jugadora de la secció espanyola futbol Jenni Hermoso ha generat un debat intens al voltant del tracte que alguns homes dispensen a les dones. S’han sentit fins i tot opinions d’aquells que han arribat a qüestionar que les dones hagin d’estar obligades a fer petons de cortesia a desconeguts quan els coneixen. El petó forçat de Rubiales, que ha provocat una crisi sense precedents en l’esport espanyol que ha travessat fronteres, dona ales ara a la revisió de comportaments que han tingut altres homes en públic en el passat.

Aquest dimarts el Partit Popular ho fa amb un fragment del programa El Intermedio de desembre del 2014, emès per La Sexta. En aquella edició el convidat estrella va ser l’actual president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Villas entrevistava Sánchez passejant per un mercat i bromejant amb el seu passat de jugador de bàsquet. En un moment Villas repta Sánchez a fer una “petita cistella” en una paperera i aquest accepta, però li pregunta què li dona a canvi.

"Què em dones si la fico?"

“Què em dones si la fico?”, li pregunta Sánchez. “Tot”, respon Thais Villas. “Un petó m’has de fer, que això té molt mèrit”, insisteix Pedro Sánchez, mentre la presentadora gira la cara fent una expressió de rebuig i mirant a la càmera diu “Begoña, va molt llançat, t’ho dic”, fent referència a la parella de l’actual president espanyol. Com que finalment Sánchez no aconsegueix ficar la bola de paper a la paperera, Villas es deslliura d'haver-li de fer el petó que li havia demanat.

El Partit Popular ha difós aquest fragment de l’entrevista del 2014 al seu compte a X, antiga plataforma Twitter. El vídeo s’acompanya d’un text que intenta establir un paral·lel amb el cas Rubiales: “El histórico de Rubiales”. La publicació del fragment ha rebut crítiques d’usuaris que assenyalen que en aquest cas hi havia “consentiment”. Un usuari respon amb un vídeo de l’expresident del govern espanyol José María Aznar que després que una periodista li demani una firma en la presentació d’un llibre li acaba posant el bolígraf dins de l’escot.

El president de la Federació Espanyola de Futbol suspès, Luis Rubiales, està al centre de la polèmica pel petó forçat que va fer a la jugadora de la selecció femenina de futbol a Sidney fa dues setmanes en el marc de la celebració d’una competició mundial. El moment, captat per càmeres de tot el món, ha desembocat en una tempesta política i social que perdura i està forçant canvis en el món futbolístic espanyol.