Hores abans que el president Carles Puigdemont comparegui davant del Tribunal d'Apel·lació de Sàsser per l'ordre d'extradició dictada pel jutge Pablo Llarena, el seu advocat Gonzalo Boye, amb la ironia que el caracteritza, ha piulat el missatge "un raig de sol", acompanyat del vídeo de la cançó de Los Diablos que porta el mateix títol.

Amb aquest missatge Gonzalo Boye no es refereix a l'estat del temps a l'Alguer, on per cert sí que llueix un sol radiant, contràriament al que passa aquest dilluns a bona part de Catalunya, sinó al convenciment que l'estratègia de Llarena fracassarà davant del tribunal italià, com ja va passar a Alemanya i a Bèlgica.

Aquest convenciment l'ha verbalitzat, un cop més, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Boye s'ha mostrat optimista i tranquil amb la vista d'aquest dilluns i ha confiat que Puigdemont podrà volar de tornada a Bèlgica dimarts. El lletrat ha afegit que cal que algú digui al jutge Pablo Llarena "que pari ja".

L'advocat de Carles Puigdemont Gonzalo Boye també ha explicat que portaran davant del tribunal de Sàsser les declaracions a València del líder del PP, Pablo Casado, com a prova de la "persecució política" de què és objecte el líder de Junts. Pablo Casado es va comprometre a “portar Puigdemont al Tribunal Suprem encara que haguem de viatjar fins a l’últim país d'Europa”, un missatge que va ser respost per part del públic que seguia la seva intervenció amb crits de “Puigdemont a prisión”. "Li dono les gràcies, hem descarregat el vídeo per portar-lo a la vista", ha explicat.

Boye, referint-se a les mesures cautelars presentades davant de la justícia europea, està segur que els donarà la raó. El lletrat ha insistit aquests darrers dies que l'Estat no compleix amb les normes europees, fet que hauria de provocar que li apliquessin sancions.  "Si hi ha immunitat, no es pot entrar en el fons del procés", ha apuntat Boye, perquè les excepcions que plantejaran "són clares".

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, també s'ha referit aquest matí a les manifestacions de Pablo Casado. Puigneró ha acusat al líder del PP de fer "prevaricació d'Estat" en reclamar l'extradició de Carles Puigdemont i demanar fer tot el possible per portar-lo a Espanya.

 

Imatge principal, Gonzalo Boye amb Puigdemont a l'arribada l'Alguer aquest cap de setmana / Marta Lasalas