La ministra d'Igualtat, Irene Montero, s'ha discutit amb una senyora que li ha retret que tingui un xalet a la rodalia de Madrid, durant una visita a València. La tensa conversa entre la ministra i la valenciana s'ha fet ràpidament viral a la xarxa, i ha provocat tota mena de reaccions. La periodista Bea Talegón ha opinat que un ministre no pot entrar a fer "un cara a cara" amb un ciutadà. Altres han opinat que Montero pot fer el que vulgui amb els seus diners.

Aquesta ha estat la discussió entre la veïna i la ministra:

- "El meu marit, treballant des dels 14 anys... I vostè com ha pogut tenir un xalet?"

- "Sap per què, senyora? Perquè el meu pare va morir de càncer amb 60 anys, i em va deixar una herència perquè soc filla única. Per això, i perquè tinc una parella amb la qual em puc comprar, amb els meus diners, la casa que em doni la gana".

Un cop diu això, la ministra gira l'esquena a la senyora i se'n va. I aquesta ha titllat la titular d'Igualtat de "barruda", i l'ha acusada de no deixar-la parlar. Una col·laboradora de la ministra ha dit a la valenciana que la "barruda" és ella i ha argumentat que Montero sí que li ha permès dialogar.

Montero ha participat en el seu segon acte a València en només cinc dies de campanya, i ha acompanyat el candidat de Podemos a la Generalitat, Héctor Illueca, i la candidata a l'Ajuntament, Pilar Lima, amb l'objectiu de mobilitzar els seus seguidors i superar el 5% necessari per obtenir representació.

Tensió amb Compromís

 

En un terreny més polític, Montero ha afirmat que, si hagués estat només pel PSOE i per Compromís, no hi hauria a Espanya un Govern de coalició, i que gràcies al fet que Unidas Podemos "va resistir la pressió i va saber entendre que la ciutadania volia coalició i canvi" s'ha aprovat la llei d'habitatge, la llei trans i un impost a les grans fortunes. La ministra ha justificat l'acusació a Compromís dient que el seu actual candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, va signar dos manifestos: primer un perquè hi hagués un Govern de coalició entre Ciutadans, PSOE i Podemos, i després un altre perquè el PSOE governés en solitari. Al País Valencià, Compromís té, en canvi, el suport de la líder de Sumar, la vicepresidenta Yolanda Díaz.

Montero ha reivindicat que gràcies a la "valentia" d'aquesta formació avui hi ha la llei de l'habitatge, i ha destacat que el vicepresident segon del Consell i candidat a la Generalitat, Héctor Illueca, ja va negociar fa un any que 600 habitatges de la Sareb passessin al parc públic del País Valencià.