La ministra d'Igualtat i diputada de Podemos, Irene Montero, reconeix que la formació morada desconeixia que el PSOE estigués negociant la fugida del rei Joan Carles I. "No és una decisió que s'hagi pres en el govern de coalició", sinó que ha estat del "PSOE des de la Moncloa", ha manifestat Montero en una entrevista en la Ser.

Ara bé, tot i que ha assegurat que ho respecta, ha ressaltat que si ho haguessin sabut, haurien mostrat les seves discrepàncies.

Fugida indigna

A més, Montero ha qualificat la marxa del rei emèrit com una "fugida indigna" alhora que ha assegurat que "la gent no vol més corrupció", per la qual cosa considera que l'antic monarca hauria "de retre comptes davant del seu poble".

Joan Carles TVE

Juan Carlos està sent investigat per una possible trama de corrupció vinculada amb la construcció de l'AVE de la Meca / TVE

El Borbó va decidir marxar del país després que sortissin a la llum uns presumptes casos de corrupció. En concret, el Tribunal Suprem investiga si hauria cobrat comissions per a la construcció de l'AVE de la Meca.

"A Espanya hi ha una sensació àmpliament majoritària que la justícia no és igual per a tothom i que la gent amb molt poder aconsegueix coses que un ciutadà corrent no podria aconseguir", ha destacat Montero, que ha afegit: "Espanya està cansada d'impunitat i corrupció. El que és lògic al segle XXI és que qualsevol que hagi comès actes de corrupció, reti comptes".

Segons el seu punt de vista, la fugida de l'emèrit ha deixat "la monarquia en una situació molt compromesa", així com el fet que "la mateixa institució avali la decisió del rei emèrit de fugir d'Espanya la situa en una situació molt delicada".

En aquesta línia, la ministra ha opinat que "una institució com la monarquia hauria de vetllar per la neteja de les institucions, i si el Tribunal Suprem ho està investigant, s'hauria d'actuar de forma exemplar".

Sobre la negociació amb Ciutadans

En un altre context, Montero també ha tingut paraules cap als líders de la formació taronja i ha declarat: "No s'entén que Ciutadans digui que es reuneix amb el govern espanyol quan veta una de les formacions que en formen part del perquè així ho han volgut els espanyols".

També, s'ha dirigit als seus socis de l'Executiu i ha ressaltat que un "govern progressista ha de pensar primer què vol fer i després amb quins socis pot construir aquestes propostes polítiques". Per això, ha defensat que "els acords no es llauren amb abstracte. I una formació com Ciutadans, que governa amb Vox en diferents comunitats autònomes, no pot posar en pràctica les polítiques d'aquest govern".