El Jutjat d'Instrucció Número 4 de Figueres ha obert diligències prèvies contra una cinquantena de persones per suposades trucades d'amenaça a l'Hotel Travé, que va allotjar diversos agents de la policia espanyola en el marc del dispositiu pel referèndum de l'1-O.

Segons han explicat fonts properes al cas, la Guàrdia Civil està citant a declarar a la comandància de Girona per un presumpte delicte d'odi als titulars del número de telèfon que haurien contactat amb l'establiment entre el 21 de setembre i l'1 d'octubre.

Un dels membres de l'Associació d'Advocats Voluntaris de Girona, Albert Carreras, ha explicat que han tingut coneixement de la situació i, a través de les xarxes socials, s'han posat a disposició dels afectats per oferir-los assessorament legal. "Sembla que serà un grup gran de persones que podrien ser investigades per uns fets que creiem que no haurien de tenir recorregut penal", ha remarcat. 

La presència policial a l'establiment hoteler va provocar un fort rebuig a la ciutat. De fet, just l'endemà de la celebració del referèndum, la direcció va anunciar a través de les xarxes socials que faria marxar els efectius perquè estaven en "descord" amb el que va passar l'1-O. La decisió arribava el mateix dia que l'hotel de Calella (Maresme), que també allotjava un centenar d'efectius de la Guàrdia Civil, optés per expulsar-los.