La fiscalia superior de Catalunya ha ordenat obrir diligències pels missatges que es van difondre a través de la megafonia de l'Ajuntament de Vic.

El fiscal superior, Francisco Bañeres, ha ordenat als Mossos d'Esquadra que investiguin si els missatges tenen a res veure amb l'Ajuntament, si són fruit d'un acord de l'autoritat municipal i si han comportat cap despesa addicional per al Consistori.

El cas surt a partir d'una denúncia per via telefònica que explica que a la plaça Major de Vic es va poder sentir per la megafonia de l'Ajuntament "missatges que podien ser ofensius".

En concret, el missatge —que s'emet després d'un repic de campanes— diu: "No normalitzem una situació d'excepcionalitat i d'urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos polítics i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu, la independència de Catalunya".

En un primer informe policial, els Mossos descriuen els fets i els posen a disposició de la fiscalia "per si poguessin contenir els elements necessàris per configurar algun tipus d'infracció penal". El missatge es reprodueix cada dia a les 20 h.

La fiscalia vol saber qui ha autoritzat l'emissió del missatge i si "la instal·lació dels megàfons o altaveus i l'edició del missatge emès" ha suposat un cost addicional al pressupost municipal. I si "la seva confecció i emissió ha tingut algun tipus de participació personal de l'Ajuntament o bé de persones alienes".

 

 

Vic megafonia plaça  Assemblea Vic
Presos polítics Polèmica a Vic pel missatge a la megafonia El Nacional