L'ombra de la corrupció passa ara per Masdenverge, al Montsià. Aquest dimecres, l'exalcalde, Álvaro Gisbert, dos regidors, un dels quals desvinculat actualment del consistori, un antic treballador i els propietaris d'una ramaderia de bous braus i d'un grup de contractació d'orquestres i espectacles de la zona declaren com a investigats aquest dimecres al jutjat d'Amposta. L'Àrea central de corrupció de la comissaria general d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra és qui ha investigat els diversos casos de presumpta prevaricació en la contractació d'actes de les festes del municipi arran d'una denúncia presentada per Asociación Anónima contra la Corrupción Local. Amb tot, alguns dels fets han quedat fora de la investigació perquè han prescrit. 

Contractacions irregulars

Les diligències prèvies de la instrucció que té en marxa el jutjat número 3 d'Amposta investiga contractacions suposadament irregulars per als actes de les festes de Masdenverge. Segons informa l'ACN, després de la denúncia presentada per l'associació, els Mossos es van personar a l'Ajuntament de Masdenverge per sol·licitar tota la informació a la secretaria municipal, una tasca que es va allargar més d'un mes. Tanmateix, l'actual alcalde, René Gonel, ha assegurat que no té constància de la investigació. Està previst que aquest dimecres declarin els sis principals investigats pel cas, mentre que la resta de testimonis estan citats a declarar el dia 10 d'abril.

Frau a Lleida

En paral·lel al cas de Masdenverge, un informe de la Paeria ha constatat que el certificat d’instal·lació i muntatge de les instal·lacions no permanents desmuntables (carpes i escenari) que era necessari per a la festa major de Pardinyes de l'any passat que l'associació de veïns (Orvepard) va aportar "és aparentment una còpia" del mateix que es va presentar l'any 2022, on es va editar la data del certificat i la imatge de la signatura electrònica, segons ha informat El Segre. Els informes del 2022 i del 2023 són iguals i, fins i tot, la signatura és a la mateixa hora, però amb un any de diferència. Orvepard assegura que cap membre de l'associació no és responsable d'aquesta presumpta falsificació del certificat, mentre que la Paeria defensa que estan treballant en la gestió. 

Pel que fa al volum de música, un informe tècnic de l'ajuntament conclou que cap dels limitadors de so que es van instal·lar als altaveus que es van utilitzar a les festes no són del model que preveia l'estudi d'impacte acústic aprovat, ni reuneixen unes característiques semblants. La secció de Llicències de la Paeria conclou que no s'ha acreditat que s'hagi donat compliment a les condicions posades en funcionament, i si cal, s'inicia el procediment sancionador corresponent. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!