L'any 2013 la policia espanyola va engegar un dispositiu per prendre l'arsenal de material que tenia l'extresorer del PP Luís Bárcenas contra el partit que presidia Mariano Rajoy, assegura El Mundo. Aquesta operació, que investiga l'Audiència Nacional, va ser anomenada Operación Kitchen i va acabar amb la sostracció de les agendes personals i de feina de Bárcenas.

El rotatiu ha tingut accés a molts d'aquests documents intervinguts a mitjans de 2013. Durant el trasllat d'aquests documents comprometedors, el conductor de Bárcenas, que era confident de la policia espanyola, va fotocopiar una caixa plena de documents. Un cop fetes les còpies, apunta El Mundo, el conductor va posar els papers en mans del comissari José Manuel Villarejo. 

Al cap d'un temps, quan es va detenir Villarejo, es va trobar a casa seva documentació relacionada amb l'Operació Kitchen, que es deia d'aquesta manera perquè als confidents pròxims a la família de Bárcenas (com el conductor) s'anomenaven cuiners.

Entre les notes de l'agenda a les que ha tingut accés el citat diari hi ha diverses anotacions relacionades amb l'exsecretaria general del PP María Dolores de Cospedal. També hi ha diversos manuscrits vinculats amb el finançament il·legal del PP de Madrid a través de l'entitat Fundescam, entre d'altres.

Seguiments il·legals

El diari també ha aconseguit informes de seguiments il·legals realitzats per la policia espanyola a la família Bárcenas per intentar descobrir on guardava tota la documentació comprometedora.

El "sastre" de Rajoy

Entre aquest material que es va prendre a Bárcenas facilitat pel seu conductor, hi ha anotacions que fan referència a "Escorial-Agag", que fa al·lusió a la boda de la filla de José María Aznar.

Entre les notes de l'extresorer també hi ha el contacte del "sastre" a qui, tal i com ja ha confessat Bárcenas, se li van encarregar vestits a Mariano Rajoy que van ser sufragats amb càrrecs de la caixa B del PP.