El ministeri de l'Interior ha anunciat aquest dimecres que l'encarregat d'ocupar el lloc de cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid que ostentava Diego Pérez de los Cobos serà el tinent coronel David Blanes.

Segons ha informat Moncloa, Blanes ha estat fins ara el Cap de la Unitat Fiscal i Aeroportuària de la Comandància de Madrid. Ha exercit, entre altres destinacions, a la Comandància d'Àlaba, a la Unitat de Seguretat de la Casa de Sa Majestat El Rei i al Gabinet Tècnic de la direcció general de la Guàrdia Civil.

És graduat en dret, màster en dret públic i estat autonòmic, màster en direcció i gestió de la seguretat, i diplomat en estat major de les forces armades, entre altres titulacions.

D'altra banda, l'executiu ha assenyalat que Pérez de los Cobos, que va ser cessat la setmana passada pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha sol·licitat una comissió de serveis en la Intervenció Central d'Armes i Explosius a Madrid, que li ha estat concedida.

El nomenament arriba un dia després que Interior expliqués que el que va fer Pérez de los Cobos va ser "precipitar" el seu relleu com a cap de la Comandància de Madrid després de la pèrdua de confiança que va suposar que aquest alt càrrec de la Guàrdia Civil deixés d'informar els seus superiors a la cadena de comandament sobre tràmits relacionats amb el lliurament d'informes sobre la investigació judicial del 8-M i l'inici del contagi de coronavirus.

El govern insisteix: es tracta d'una reestructuració del cos

Segons van informar a Europa Press fonts oficials del Ministeri de l'Interior, és davant d'aquesta falta de comunicació sobtada per part de Pérez de los Cobos a què al·ludeixen que s'emmarca el seu cessament en una reestructuració d'equips i en l'incompliment del procediment de comunicació d'actuacions "als sols efectes de coneixement, no del contingut d'aquestes".

Des del mateix executiu han recordat que el nomenament de Blanes en substitució de Pérez de los Cobos es produeix després dels nomenaments del tinent general Pablo Salas Moreno com a director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil i del tinent general Jesús Blázquez González com a cap del comandament d'operacions, números un i dos respectivament en l'escala operativa de la policia militaritzada.