Nervis al Ministeri de l'Interior. La cartera que lidera Fernando Grande-Marlaska vol evitar de totes totes que el Consell de Ministres del pròxim 21 de de desembre es converteixi en una situació similar a la que es va viure durant el referèndum. D'aquesta manera, el departament treballa sota la hipòtesi que els Mossos d'Esquadra no intervinguin durant les diferents protestes que estan previstes pel mateix 21-D. Per aquest motiu, el ministeri té previst enviar 1.000 agents de policia i de la Guàrdia Civil, segons ha explicat El Confidencial. 

Interior ha apostat per aquest desplegament perquè les Forces de Seguretat de l'Estat disposin d'efectius per garantir la seguretat dels ministres i el manteniment de l'ordre públic. Tal com recull el diari, l'operatiu es prolongarà durant diversos dies.

Tot i que els Mossos desaconsellaven la celebració del Consell de Ministres a la Casa Llojta de Mar, el govern espanyol ha decidit que aquest serà el lloc triat per celebrar la reunió setmanal a Barcelona. 

Diverses entitats ja han organitzat concentracions i manifestacions per rebre el govern espanyol a la ciutat.