La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries del Ministeri de l'Interior ha comunicat aquest dimarts l'acostament a presons més pròximes del País Basc d'uns altres vuit presos d'ETA, la meitat d'ells amb delictes de sang, elevant la xifra total de trasllats a 87 des que Pedro Sánchez va arribar al Govern.

La decisió comunicada aquest dimarts afecta els etarres José Antonio Borde Gaztelumendi, Aitor Esnaola Dorronsoro, Karmelo Lauzirika Orive, Itziar Alberdi Uranga, Juan Jesús Narváez Goñi, Ibai Ayensa Laborda, Mikel Xabier Ayensa Laborda i José Juan García González.

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha criticat de nou aquesta decisió presa pel Ministeri de l'Interior perquè prèviament no s'exigeix la col·laboració amb la Justícia. Després de lamentar el mal causat a les víctimes, ha alertat que s'estan creant "importants grups de presos etarres en presons del nord d'Espanya".

Dels vuit presos d'ETA apropats a presons més properes al País Basc, quatre ho fan a la de Logronyo, on ja s'ha reagrupat amb el vistiplau d'Interior a 17 etarres. L'AVT també veu amb preocupació que els acostaments siguin directes al País Basc, com ha passat aquest dimarts amb Karmelo Lauzirika Orive.