Els boicots contra els actes del president Carles Puigdemont irrompen també en les convocatòries virtuals, com han pogut comprovar aquest vespre a la Catalan Society de la Universitat de Cambridge on el dirigent independentista ha estat convidat a un acte sota el títol La lluita per la independència des de l'exili.

Tot just començava la intervenció de Puigdemont, agraint la invitació, quan ha esclatat l'himne espanyol amb un volum molt alt per impedir que se'l pogués sentir.

Quan finalment els organitzadors han aconseguit interrompre la música, Puigdemont ha ironitzat que "quan algú intenta utilitzar l'himne del seu país com a acte d’agressió o d’ofensa a un altre" això vol dir que aquell país no el representa. "A mi no em molesten ni els himnes ni les banderes de ningú, però si algú utilitza un himne o una bandera en contra de les meves idees ja puc dir que aquell himne o aquella bandera no em representa”, ha reblat.

Crits d'Arriba España

L'acte s'ha continuat celebrant amb normalitat, tot i que hi ha hagut diferents intents de boicotejar les paraules de Puigdemont. La majoria d'intents s'han limitat a sorolls i interferències, que s'han encaixat amb indiferència, però un cop s'ha sentit una veu cridant "Arriba España" o "Putxi, que Sánchez no et donarà l'indult". Els organitzadors han demanat disculpes en acabar pels "petits incidents".

 

La xerrada virtual de la Catalan Society de la Universitat de Cambridge, sota el títol La lluita per la independència des de l'exili, s'ha celebrat aquest vespre i s'ha fet en català tot i que algunes de les preguntes s'han formulat en anglès.

 

A la imatge, Carles Puigdemont en un moment de l'acte amb la Catalan Society de la Universitat de Cambridge