"El suport dels separatistes està disminuint". Això és el que diu la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en una entrevista al principal diari alemany Frankfurter Allgemeine. Santamaría parla sobre el procés català, com considera que afecta Espanya i sobre per què creu que els estats europeus no han d'interferir en el cas català. 

El periodista pregunta a la vicepresidenta espanyola si està decebuda amb Alemanya i si esperava més comprensió del seu soci europeu, fent referència a la decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat el president Carles Puigdemont i no extradir-lo per rebel·lió.

entrevista soraya Franffurter

Santamaría resta importància a la sentència indicant que no està enfadada "en absolut" i afirma: "Les nostres relacions amb el Govern Federal són molt estretes i es caracteritzen per l'entesa mútua". En la mateixa línia subratlla que Espanya sempre ha rebut el suport d'Alemanya i el seu respecte per l'ordre constitucional espanyol. La popular insisteix a deixar clar que "s'ha de fer distinció entre política i justícia" i que "des del punt de vista polític, tots els estats membres de la UE han deixat clar que reconeixen l'estructura constitucional dels altres".

Arrimadas: "Els independentistes saben que han perdut"

D'altra banda, el setmanari Der Spiegel ha entrevistat la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha afirmat que "els independentistes saben perfectament que han perdut". La dirigent de C's ha denunciat a la revista alemanya que els CDR tallin carreteres al mateix temps que ha assegurat que les oficines de les seus del seu partit pateixen atacs "vandàlics".

arrimadas der spiegel

Sobre la no extradició del president, Arrimadas ha assegurat que el seu partit "respecta les decisions tribunals" però que "Puigdemont va vulnerar la llei espanyola i va escapar de les seves responsabilitats".