El Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional ja té sobre la taula una petició informal de la Brigada Provincial d'Informació de la policia espanyola per assumir la competència de la investigació en el cas d'intent d'assassinat de l'expresident del PP català Alejo Vidal-Quadras, davant dels indicis que podria haver passat sota un mòbil terrorista. Segons informen al diari ABC fonts jurídiques i de la investigació, el jutge Francisco de Jorge, que substitueix al Central 5 el titular del jutjat, Santiago Pedraz -de baixa per paternitat-, espera que el suggeriment policial es materialitzi en forma d'atestat o ofici amb què traslladar a la Fiscalia i pronunciar-se.

Això confirmaria el que avançava divendres ElNacional.cat, que la policia investigava els fets en dues línies que havien de convergir. Localitzar i detenir l’autor dels trets, empresa complicada, i, alhora, poder saber qui va ser l’autor intel·lectual d’aquest intent d’assassinat contra Alejo Vidal-Quadras al més estil mafiós. Ara mateix hi ha pocs detalls per on estirar. La policia ha recuperat el projectil i la motocicleta que els dos sicaris va fer servir per escapar, però el vehicle ha aparegut calcinat i costarà que pugui aportar llum al cas.

Cal recordar que els fets van tenir lloc al carrer de Núñez de Balboa, a Madrid. Un pistoler que amagava el seu rostre amb un casc de motocicleta de color negre, va plantar-se davant de l’ex del PP i Vox i va obrir foc amb una arma curta, una pistola, de calibre 9 mm, i li va disparar a la cara. Per sort, l’impacte va ser a la zona de la mandíbula i no va arribar a la zona cranial, un fet que hauria sigut fatal.

De fet, l'exdiputat del PP al Parlament de Catalunya i també al Parlament Europeu, no va arribar a perdre el coneixement i va poder narrar als testimonis, i després a la policia, les seves sospites. El règim iranià estava rere de l’atac; ell ho va tenir clar des d’un primer moment. I sabia que el sicari que havia obert foc tenia ordres d’eliminar-lo, i per això, tenia por, mentre es recaragolava de dolor, agafant-se a una furgoneta, al mig del carrer, mentre esperava que arribés l’ambulància del SAMUR, que el pistoler tornés a acabar la feina.

L'ambaixada de l'Iran va emetre un comunicat on s'intuïa que Teheran i el règim dels aiatol·làs no té res a veure amb l’intent d’assassinat de Vidal-Quadras, però el diari de Madrid Vozpopuli ha tingut accés a un document de l’any 2022 on s’apunta directament al de Barcelona com un opositor al règim. El document, que està signat per fonts governamentals d’aquell país, es va fer per assenyalar a personatges internacionals i empreses que s’havien mostrat bel·ligerants, segons el seu entendre, amb el règim després de la mort de la jove Mahsa Amini, torturada per la policia de la moral per no haver-se volgut posar el hiyab. En aquesta llista de persones hi apareix el nom d’Alejo Vidal-Quadras, fet que dona credibilitat a les sospites del mateix polític i ho converteix en una línia d’investigació d’unes diligències que comparteixen, ara per ara, el grup d’homicidis de la Policia Nacional i també la Comissaria General d’Informació

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!