Més d'un centenar d'intel·lectuals catalans signen un manifest presentat aquest dimarts defensant la investidura de Carles Puigdemont, en aquests moments empresonat a Alemanya a l'espera de la decisió del jutge sobre l'extradició.

Josep Lluís Carod Rovira, Ramon Cotarelo, Liz Castro o Hèctor López Bofill són algunes de les personalitats que donen suport al text, a més de professors universitaris, advocats, filòsofs, historiadors i periodistes. Es defineixen com membres "del món republicà, d’esquerres, social i sindical".

Insten al Parlament a proposar la investidura de Puigdemont i animen a totes les "formacions polítiques democràtiques i republicanes" a donar-li suport i fer que la investidura i el seu govern pugui tirar endavant. Es refereixen a Puigdemont com "una figura de referència internacional, un exemple de dignitat i coherència" i recorden que és l’únic polític en actiu que ha declarat la República.

Asseguren que "som en un moment molt crític de la nostra història" on el franquisme "ha tornat a emergir". Denuncien que l'Estat "ha destituït il·legalment amb matusseres maniobres polítiques i jurídiques esbiaixades" i ha condicionat els diputats amb estratègies "pròpies d’un estat sense separació de poders, de caràcter autoritari".