Els resultats electorals estan passant factura al PP. La formació liderada per Pablo Casado ha començat una important reestructuració de personal, amb l’acomiadament d’un bon nombre de treballadors del partit. L’operació ha començat al Congrés dels Diputats i al Senat, on el partit ha acomiadat almenys a sis treballadors,  acomiadaments que estan sent investigats per Inspecció de Treball per presumptes irregularitats.

Inspecció de Treball, segons informa El Confidencial Digital, ha començat a investigar d’ofici els acomiadaments de dos treballadors del Congrés i quatre del Senat que tenien contracte fix i que ara el partit ha passat a considerar-los com a  eventuals per estalviar-se una indemnització, segons han denunciat els afectats a la cadena SER.

L’objectiu de la investigació és determinar si el PP ha comés alguna infracció en convertir treballadors fixos, amb vàries dècades d’antiguitat, en eventuals. Està previst que en els pròxims dies siguin citats representants del PP per aclarir els fets.

Els treballadors acomiadats han iniciat accions legals contra el partir, i el dia 26 de juny està previst un acte de conciliació. Segons han explicat els afectats, amb la nova catalogació el partit s’estalvia un 96,5% d’indemnitzacions que els pertocaria, que fixen en prop d’un milió d’euros.