La Policia Nacional ha entregat al jutjat d'instrucció 7 de Barcelona un informe on es recullen les lesions que van patir els seus agents durant les càrregues que van dur a terme en col·legis electorals durant la jornada de l'1-O.

L'endemà del referèndum, Interior va assegurar que hi havia 431 policies ferits en total. En aquest informe, avançat pel Directe.cat i TV3 i que recull les agressions a Barcelona, Hospitalet, Sabadell i Girona, n'hi consten una quarantena.

Les lesions més greus que presenten els agents són contusions en dits de la mà o en una ungla, un peu torçat, un blau a la cuixa o una esgarrapada al nas. Alguns dels casos són tan lleus que ni tan sols van acompanyats d'informe mèdic, ja que no van necessitar cap tipus d'assistència.

"Lesions lleus sense descriure. No informe", consta a la descripció d'un agent que figura com a ferit a Barcelona. En d'altres casos, no es concreta cap lesió i simplement figuren com a "dolor" o "inflor". Moltes d'elles no consten en les minutes policials de la jornada del referèndum.

L'objectiu de la presentació d'aquest informe és justificar que els votants els estaven agredint i que, per tant, era necessari carregar.