Inés Arrimadas, l’expresidenta de Ciutadans, va abandonar la política el passat mes de juliol, amb la seva carrera professional completament ensorrada, després d’haver ensorrat també el seu partit, que va patir una gran patacada a les darreres eleccions municipals i ja ni tan sols va concórrer a l’avançament electoral del passat estiu. Arrimadas, que mesos abans havia deixat Madrid per anar a viure a Jerez de la Frontera, la seva ciutat natal, però que encara confiava a poder allargar el seu projecte polític, es va quedar finalment sense feina i tot feia pensar que el seu futur laboral estaria en l’empresa privada. Diversos mitjans madrilenys asseguraven que Arrimades tenia “desenes d’ofertes sobre la taula”, i mesos després s’ha decidit: ha acceptat el càrrec de directora d’ESG i Comunicació a una empresa d’energies renovables, Recurrent Energy, integrada en el grup Canadian Solar Inc. 

Del Congrés dels Diputats a l’explotació solar

Arrimadas, segons ha informat aquest dijous la mateixa empresa que es dedica a explotar comercialment l’energia solar, serà la nova Chief ESG y Communications Officer de Recurrent Energy, però les seves responsabilitats també inclouran “els assumptes públics i les relacions institucionals de l'empresa, treballant estretament amb el gegant global d'emmagatzematge solar i d'energia Canadian Solar Inc., del qual forma part Recurrent Energy”. L’empresa es defineix al seu web com “una de les plataformes de desenvolupament, propietat i operacions de projectes solars i d'emmagatzematge d'energia a escala de serveis públics més grans i geogràficament diversificades del món. Amb un equip d'experts interns en energia líder en el sector, som una filial de propietat total de Canadian Solar Inc.  i funcionem com a negoci global de desenvolupament i serveis elèctrics de Canadian Solar”.

Comença la nova feina al gener

Recurrent Energy assegura que Arrimadas, que començarà la seva nova feina al gener, “porta amb ella una trajectòria impecable tant en el sector privat com en el públic” i defineix la carrera política de l’expresidenta de Ciutadans com “exitosa”, recordant que la va portar a “convertir-se en diputada al Parlament de Catalunya, líder de l'oposició durant el procés separatista a Catalunya, diputada al Congrés dels Diputats, portaveu parlamentària en aquesta Cambra i presidenta de Ciutadans”. Ni piu dels fracassos de l’expresidenta de Ciutadans, que el juny passat anunciava el seu comiat polític traient pit d’haver “vençut l’independentisme aquell desembre de 2017, en les eleccions convocades per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i que arrossegaven un ambient caldejat per la ressaca del referèndum de l’1 d’octubre”. Setmanes abans d’aquest comiat d’Arrimades, la direcció de Ciutadans havia anunciat que no es presentaria a les eleccions generals del 23 de juliol, una conseqüència del desastre electoral patit a les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M.

"Volem menys portes giratòries"

Arrimades havia sentit alguns cants de sirena del Partit Popular, tant en l'etapa de Pablo Casado com amb Alberto Núñez Feijóo al capdavant del PP, per incorporar-se a la seva formació, però ha acabat prioritzant una oferta de l'empresa privada, fent precisament el que ella havia criticat en el passat.  L'expresidenta de Ciutadans va ser molt bel·ligerant contra les portes giratòries dels polítics que després de deixar el servei públic acabaven ocupant alts càrrecs d'empreses del sector privat. "Volem menys portes giratòries injustificades per alguns polítics del PP i PSOE i més portes obertes pels emprenedors, perquè el talent hi és", va dir després de visitar el South Summit del 2021.

 

El director general, "encantat"

Recurrent Energy ha anunciat la incorporació d’Arrimadas aquest dijous amb un comunicat en el qual Ismael Guerrero, el seu director general, diu: "Estic encantat de donar la benvinguda a la Inés al nostre equip global, mentre intensifiquem les nostres activitats de desenvolupament i execució als nostres mercats. Recurrent Energy està realment compromesa a millorar i liderar la indústria a ESG, ja sigui millorant el compromís de la comunitat, la salut i la seguretat, garantint la responsabilitat mediambiental, etc., i estic segur que la seva incorporació a l'equip ens ajudarà a impulsar el nostre progrés".

Segons explica l'empresa, Recurrent Energy té presència a 30 països de 6 continents i compta amb 14 anys de trajectòria en un sector on ha desenvolupat, finançat i construït una cartera de 9 gigawatts (GW) d'energia solar i 3 gigawatts hora (GWh) de plantes d'emmagatzematge amb bateries (BESS) al món. La firma ha assegurat que “actualment busca seguir expandint-se per consolidar la seva posició de referent mundial del sector”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!