Ciutadans presentarà aquest dilluns un escrit davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona per demanar que se'ls retiri ara l'acta de diputat al Parlament al president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín, ja que és "incompatible" amb la seva nova condició d'eurodiputats. Així ho ha explicat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Després que divendres Puigdemont i Comín obtinguessin les seves "credencials provisionals com a membres de Parlament Europeu", Cs fa notar que la seva condició d'eurodiputats és "incompatible" amb mantenir alhora l'escó al Parlament català que van aconseguir en les eleccions del 21 de desembre de 2017. "No es pot ser diputat a dues cambres", ha exposat. I ha assegurat que no es poden quedar de mans plegades "quan el procés està destapant tots aquests privilegis". "Tothom s'agafa a la immunitat", ha subratllat. 

Per Arrimadas, però, la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre el líder d'ERC, Oriol Junqueras, no ha estat una intervenció. "Europa no ha vingut a intervenir res. L'únic que diu el Tribunal és quan Junqueras accedeix a la posició d'eurodiputat". I ha insistit en el fet que "això no vol dir que es qüestioni la sentència. Junqueras és a la presó per delictes molt greus". D'aquesta manera, ha posat èmfasi en el fet que "les conseqüències que pugui tenir depèn del que digui el Suprem. Però aquesta persona ha estat condemnada en un procés amb garanties democràtiques".

La líder de Ciutadans ha detallat que des de la formació taronja s'ha fet molta autocrítica. "Ni Pablo Casado ni Pedro Sánchez han dimitit", ha dit, fent referència als mals resultats d'un partit i altre en diferents comicis. Així, Arrimadas ha aprofitat per recordar que a banda de la dimissió d'Albert Rivera, n'hi ha hagut d'altres després de la patacada històrica del 10-N. "Estic convençuda que el partit tornarà a tenir més força". "Ningú m'ha dit que s'hagi de canviar d'ideari. El que s'ha d'aprovar són estatuts i estratègia. Ningú m'ha dit que hem de sortir del centre", ha repetit.

Malgrat tot, fins que no hi hagi el congrés del partit el març, Arrimadas ha exposat que no assumirà "aquesta gran responsabilitat [de lideratge]".