De manual. Allò que han fet a Catalunya i al País Basc, ara ho fan a Madrid. L'endemà que la delegació de Ciutadans, encapçalada per Inés Arrimadas, fos increpada per participants a l'Orgull i hagués d'abandonat escortada per la policia la manifestació, la formació ha reclamat la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, a qui culpen dels fets i acusen "d'alimentar l'odi" contra Ciutadans

La presència de Ciutadans a l'Orgullo va ser rebutjada per l'organització, com ja va passar a la Pride de Barcelona, davant dels pactes del partit taronja amb l'extrema dreta de VOX, que vol limitar el drets del col·lectiu LGTBI. La seva participació va ser qualificada de provocació. El ministre va fer una crida a lluitar contra la dreta que "és la benzina imprescindible per posar en risc" aquest drets. 

Arrimadas ha culpat Marlaska, i per extensió el PSOE, així com Podemos, dels fets que van tenir lloc a l'Orgull, i ha demanat la seva dimissió, petició a la qual s'ha sumat el president de Vox, Santiago Abascal. La portaveu nacional de Ciutadans ha acusat el ministre de comportar-se com "un incendiari irresponsable" i d'"alimentar l'odi" contra la formació taronja.

"Dimiteixi si té dignitat. No ens han callat els batasunos o els CDR (comitès de defensa de la revolució). Tampoc ho farà el govern sanchista que alimenta l'odi contra els nostres votants", ha advertit la dirigent de Cs en un missatge en el seu compte de Twitter. La formació ha posat en pràctica a l'Orgull la mateixa estratègia provocadora que ha emprat a Catalunya i el País Basc, buscant la confrontació directe.