“Un nou 155 inclouria TV3 perquè és una màquina de manipulació i d'incitació a l'odi. Hem tornat a denunciar TV3 a la JEC pel Sense ficció de dimarts, que era un publireportatge independentista”. Així de contundent ha començat la candidata de Ciutadans per Barcelona al Congrés dels Diputats en les pròximes eleccions generals que se celebraran el 28 d'abril, Inés Arrimadas. Després de més de 6 anys com a diputada del Parlament, la líder de la formació taronja a Catalunya deixarà la cambra catalana per fer el salt a Madrid. "A TV3 es fa cada dia propaganda separatista", ha ressaltat i ha repetit que "TV3 és una televisió per als independentistes i està feta per independentistes".

“Els que ens van votar el 21-D es van sentir abandonats pel PSOE i el PP. La intenció és no deixar abandonats mai més els constitucionalistes de Catalunya”, ha ressaltat. Per aquest motiu creu que s'ha d'aplicar novament un 155. "El 155 és una mesura política. Els tribunals faran la seva feina", ha subratllat. "Els nostres drets s'han de garantir".

Arrimadas ha assegurat que des de Ciutadans tenen "moltes propostes per a Catalunya. Nosaltres no proposarem un Brexit a la catalana". "El Brexit hauria de ser un molt bon exemple pel nacionalisme a Catalunya" i ha afegit que "aquestes campanyes basades en mentides ens haurien d'ajudar a veure com el populisme és capaç de trencar països".

Per a la líder de Ciutadans, però, una reforma de la Constitució no és prioritària encara que no tanquen cap porta. "Es poden fer moltes reformes que no necessiten de manera immediata una reforma de la Constitució".  "M'agradaria un pacte nacional per a l'educació, pensant no en les pròximes eleccions sinó en les noves generacions", ha insistit.

Possibles pactes de govern

Arrimadas ha volgut deixar clar que no veu un pacte ni amb Pedro Sánchez ni amb el PSOE: "No podem pactar amb un senyor que ens ha venut al separatisme". "Rivera vol ser el president del govern però no a qualsevol preu", ha especificat. "Nosaltres ja hem dit amb qui volem governar. Volem que Rivera sigui president del govern espanyol amb el PP", ha repetit. 

Ara bé, la líder de Ciutadans ha intentat esquivar si la formació taronja s'avindria a un possible pacte amb Vox.