Forta indignació de l'entorn de Raül Romeva pel tracte rebut en la seva estada al Senat. Romeva ha arribat a la Cambra Alta espanyola cap a quarts de nou del matí, custodiat per la Guàrdia Civil des de Soto del Real, i ha estat esperant sol en una sala de la Cambra fins a l'hora d'entrar a l'hemicicle. Ni la seva parella, Diana Riba, que era a l'edifici, ni els seus companys de files han pogut veure'l ni parlar amb ell. De fet, ni tan sols sabien on era.

No ha estat fins que la seva advocada ha intervingut i ha exigit veure el seu client, que han sabut que estava tancat en una sala sota l'hemicicle i hi ha pogut parlar amb ell. Tot i el periple i la indignació per la situació, Romeva ha entrat somrient a l'hemicicle i s'ha pogut retrobar amb els seus companys. No amb la seva parella, ni amb el conseller Alfred Bosch, que han hagut de seguir el ple des de la tribuna.

Retrobament als lavabos

La parella ha hagut de forçar una trobada als lavabos de la cambra alta per poder-se abraçar i parlar dos minuts. Romeva, que anava escortat per agents de la policia nacional, ha explicat als agents que era la seva parella i li ha fet un petó. "És la meva dona", ha explicat Romeva, que ha rebut una resposta divertida de Riba i que ha arrencat els somriures de tots els presents: "home, suposo que no va donat petons a totes les dones que troba".

Tots dos han aprofitat aquest moment de retrobament per parlat de temes logístics familiars. "Això es tot el que tenim durant quinze dies", ha lamentat Riba un cop Romeva ha tornat a l'hemicicle. Des de l'entorn de Romeva denuncien que no els hagin deixat trobar-se d'una altra manera abans d'entrar a l'hemicicle: "sembla una presó, no una cambra legislativa".