La iniciativa del govern andalús -format pel PP i Cs amb el suport extern de Vox- de subvencionar cursos de castellà entre els nens d'origen andalús que viuen a Catalunya ha indignat el líder del Partit Nacionalista Andalús, Pedro Ignacio Altamirano

A través d'un vídeo penjat a Twitter, el dirigent andalusista ha criticat durament la mesura. "Recordo al govern andalús que aquests diners els hauria d'utilitzar per la que hauria de ser la seva primera prioritat, que és crear llocs de treball a Andalusia", ha començat Altamirano. "Perquè no hi hagin nens andalusos fora d'Andalusia de manera forçada perquè els seus pares no troben feina aquí", ha explicat.

Altamirano ha acusat l'Executiu andalús de no voler recordar als nens que viuen a Andalusia que són andalusos, "no sigui que votin el nacionalisme andalús". El dirigent andalús ha assegurat que aquesta iniciativa no té per objectiu ajudar els nens andalusos: "Això ho fa per fotre el Govern de Catalunya, legítimament establert, votat democràticament pel poble de Catalunya, i que fa un verdader esforç per integrar no només els nens andalusos, sinó tots els nens que per desgràcia han de deixar la seva terra per trobar feina a Catalunya".

"Prou ja de demagògia. Prou d'utilitzar els meus diners i els diners de tots els andalusos per aquestes 'mamandurrias'", ha clamat Altamirano absolutament indignat, qui ha afegit que "hi ha molts col·legis a Andalusia amb verdaderes necessitats educatives". "Ja ens encarreguem des de l'Assemblea Nacional Andalusa i el Partit Nacionalista Andalús que els nens andalusos a Catalunya no oblidin mai d'on són i que algun dia puguin tornar a la seva nació lliure", ha reivindicat.

Aprendre català a Andalusia

Els nacionalistes andalusos no s'han volgut quedar aquí i han anunciat que el partit posa les seves seus a disposició de la Generalitat perquè "els andalusos que vulguin puguin aprendre català i altres idiomes peninsulars".