Un any més, els ponts de les autopistes catanes s'han tornat a omplir d'estelades i proclames independentistes en plena Operació Tornada de les vacances d'estiu. L'acció ha estat organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana sota el lema "Ponts per la Independència" i s'ha dut a terme arreu del territori de manera conjunta amb entitats locals. 

Diversos manifestants han compartit imatges a les xarxes, on es veuen alguns trams tenyits de groc. Des de l'ANC han celebrat el desenvolupament de l'acció i asseguren que demostra que "hi som, perquè no hem marxat mai".

L'acció, fins i tot, ha traspassat fronteres i ha arribat a fer-se a Gal·les.

Escalfant motors per la Diada

D'aquesta manera, l'ANC escalfa motors per la Diada d'enguany, un 11 de setembre peculiar per la situació sanitària que viu Catalunya però que, segons han avançat, seguirà sent igual de reivindicatiu. 

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que es farà una "mobilització presencial molt descentralitzada amb estrictes mesures de distància". De moment, hi ha confirmats 90 punts de concentració al territori per la Diada, on sempre es complirà la distància de 2 metres entre manifestants i l'ús obligatori de mascaretes.

Malgrat que la mobilització es farà en diferents punts del territori, hi haurà un acte polític central a Barcelona amb diversos parlaments amb la idea que es pugui seguir arreu de Catalunya. Aquest tindrà lloc davant la seu de l'Agència Tributària espanyola, situada a la Plaça Letamendi. A la capital catalana també hi haurà altres actes en punts emblemàtics de la ciutat com l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça de la Universitat; el Banc d’Espanya, a la plaça de Catalunya; i a la seu de la Seguretat Social espanyola, a la cruïlla del carrer d’Aragó amb el passeig de Gràcia.

Paluzie ha demanat "no renunciar a drets fonamentals" com el de manifestació i ha comparat la protesta amb la tornada a la feina de la ciutadania malgrat la pandèmia de la Covid-19. "El dia Onze de Setembre l'independentisme ha d'explicar i exposar al carrer el seu missatge polític amb moltíssimes mesures. És un dia molt important per reivindicar la independència", ha assegurat.