Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han empatat a la demarcació de Lleida en les Eleccions de Catalunya de 2021, on cada partit ha obtingut 5 escons. Mentre que JxCat ha aconseguit el 28,04% dels vots, ERC hi ha aconseguit el 26,58%. D'aquesta manera, ERC els ha mantingut, mentre que JxCat n'ha perdut un.

 

 

Juntament amb la CUP, la qual ha obtingut un escó amb el 7,4% dels vots, l'independentisme s'ha imposat a la demarcació de Lleida, on ha obtingut el mateix nombre d'escons que en les eleccions de 2017. El PDeCAT, liderat per Àngels Chacón, no ha obtingut representació al territori.

Pel que fa a la resta de formacions, Ciutadans no ha obtingut cap escó a la circumscripció de Lleida, mentre que el 2017 va aconseguir-hi 3 escons i va ser-hi la tercera força. Aquesta posició ha estat per al PSC en aquests comicis, amb 3 escons i el 15% dels vots. Vox ha obtingut representació a la demarcació, amb un escó i el 5,53% dels vots.

 

La participació en les eleccions

La participació en aquests comicis a la demarcació de Lleida ha estat del 54,65%, mentre que en els darrers va ser del 77,11% en aquesta circumscripció.

La participació ha estat més baixa de forma generalitzada a Catalunya en les eleccions d’aquest any, marcades per la pandèmia de la Covid. En aquests comicis hi han participat un 53,55% dels electors en comparació al 79,09% de l’any 2017, en què es van registrar màxims històrics de participació.

Resultats del 2017

JuntsxCat i ERC també es van imposar a la demarcació de Lleida en les eleccions del 2017. El primer va aconseguir el 32,48% dels vots i 6 escons, mentre que Esquerra va obtenir 5 escons amb el 26,72% dels vots.

Per darrere, Cs va obtenir 3 escons amb el 16,97% dels vots i els socialistes 1 escó amb un 9,04% dels vots comptabilitzats. En total, van ser aquestes quatre formacions les que hi van aconseguir escons.

Els diputats de les formacions

El fins ara conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, és el diputat capdavanter de JxCat per la demarcació de Lleida, juntament amb Cristina Casol, Jordi Fàbrega, Anna Feliu i Joan Carles Garcia.

Marta Vilalta, la secretaria general adjunta i portaveu d'ERC, encapçala la llista de la formació a Lleida, juntament amb Meritxell Serret, Jordina Freixanet, Antoni Flores i Montserrat Fornells. El diputat de la CUP és en Pau Juvillà.

Els diputats del PSC en són tres, Òscar Ordeig, Judit Alcalá i Silvia Romero. Per la seva banda, el diputat de Vox a la demarcació de Leida és Antonio Ramón López Gómez.

Foto principal: Una dona vota a la mesa del col·legi del Teatre de l'Escorxador de Lleida aquest diumenge. / ACN