El director d'Ok DiarioEduardo Inda, no ha comparegut aquest dimarts al Parlament. Estava citat en qualitat d'expert en la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya. 

Tampoc hi ha assistit l'exadvocat d'Higini Cierco i Ramon Cierco, Jaume Bartomeu, en aquest cas citat en condició de testimoni. Tot i que la comissió entra en una fase decisiva, aquesta no podrà comptar amb moltes de les compareixences aprovades per la comissió. 

Entre aquestes, l'exministre Jorge Fernández Díaz ja ha confirmat que no compareixerà en el Parlament. L'exministre ha al·legat que, tot i que està citat com a testimoni, no està obligat a explicar-se en seu parlamentària d'acord amb un informe del Consell d'Estat que eximeix el president del Govern, Mariano Rajoy, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i els ministres o exministres de declarar.

En cas que Rajoy i Sáenz de Santamaría es neguin a comparèixer, el Parlament els tornarà a citar passats tres dies, ja que així ho estableix el reglament del Parlament.

Qui sí que ha confirmat la seva assistència a la comissió sobre l'Operació Catalunya ha estat l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez. Álvarez va protagonitzar, amb l'aleshores presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, el dinar de La Camarga l'any 2010, per alguns compareixents és considerat l'inici de l'Operació Catalunya.  

D'experts a testimonis

Una de les raons per les quals hi ha tantes absències és que gran part dels compareixents han estat citats en qualitat d'experts, cosa que no els obliga explícitament a declarar. Els citats com a testimonis, en canvi, estan obligats a donar explicacions en seu parlamentària i, en cas de no fer-ho, poden patir fins i tot conseqüències jurídiques.

És per això, que Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP han demanat el canvi d'experts a testimonis d'alguns compareixents, en concret del mateix Eduardo Inda.