L'acte de Vox al Parlament Europeu d'aquest dimecres ha acabat amb uns moments de tensió quan l'eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker, del partit N-VA, ha intervingut durant el torn de preguntes. 

El membre del grup dels Reformistes i els Conservadors europeus a l'Eurocambra (ECR) ha volgut fer una pregunta al final de l'acte, que organitzava el grup parlamentari al qual pertany. En la seva intervenció, ha reivindicat els valors democràtics. "Sóc un conservador i com a conservador sóc també demòcrata, i fins i tot abans, en primer lloc, sóc un demòcrata i defensor de les llibertats civils i els drets humans", ha dit.

Demesmaeker ha recordat que ell ve d'un estat federal, Bèlgica, que és "multinacional i multilingüístic" i ha criticat el discurs de Vox contra Catalunya. "Els principis de la democràcia estan per damunt de tot", ha defensat. També ha criticat la formació d'extrema dreta per utilitzar el judici com a acusació popular per "criminalitzar" els seus "oponents".

Les seves paraules han generat polèmica a la sala i el públic l'ha increpat amb crits i aplaudiments cap a Vox, fins al punt que ha hagut d'interrompre a mitges la seva intervenció i no ha pogut fer cap pregunta.

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha replicat les paraules de l'eurodiputat i l'ha acusat d'estar pagat per l'independentisme. "Els independentistes l'han enganyat", ha criticat, preguntant-li "quant li han pagat per anar a insultar-los".

Mark Demesmaeker acte vox - acn