Més de 6 hores de seguda pacífica s'han acabat amb uns llançaments, els primers avisos de la policia espanyola i guanyant la primera línia, entrant al cos a cos amb els antiavalots, un grup d'encaputxats que feia prop d'una hora que esperava pacientment el seu moment.

Hi ha 10 detinguts en els incidents d'aquesta nit. Els dos últims aquesta mateixa nit a la Rambla.

Els radicals han estat marejant la policia fins portar-los fins la Rambla, entre els carrerons de Ciutat Vella i el Raval. Alertats per un incendi a l'alçada de canaletes, la BRIMO ha disparat FOAM a discreció i ha entrat a peu a la Rambla. Una zona complicada per maniobrar amb les furgonetes. El pitjor lloc, de fet, on podien acabar avui els incidents.

La BRIMO ha acabat fent passar les fugonetes per la part central de la Rambla, guanyant terreny als grups radicals que han desapargut pels carrerons del Raval.

raval el nacional sergi alcazar

Els mossos han fet una intervenció policial a la zona de plaça Urquinaona per tal de guanyar espai i obrir pas per poder apagar els focs. Tenen diverses línies a Ronda Sant Pere i al carrer Pau Claris des d'on disparen els projectils de Foam. 

A quarts de 12 de la nit, després de més de sis hores de seguda, la policia espanyola ha decidit marxar de Via Laietana. Els manifestants han aconseguit evitar una nova dit de dura càrrega, han fet una pantalla entre la policia i els possibles violents i han insultat a qui tirava coses.

I amb la retirada de la policia, cants de victòria.

Avui les barricades s'han concentrat a Ausiàs Marc i Pau Claris.

A primera línia, tensió i alguns provocadors.

Al fons, llançament de petards i fum d'una primera barricada al carrer Ausias March. Els Mossos alerten que ningú s'acosti a la zona perquè hi ha diverses barricades a la zona.

Això i un esvalotador unionista ha encès la multitud, que mira d'aguantar com pot i evitar que hi hagi aldarulls. Amb tot, cada cop hi ha més llançaments d'objectes. Fins a sis avisos ha fet ja la policia i s'han emportat una persona retinguda.

L'esvalotador ha acabat fent declaracions a la premsa i tot exposant la seva versió dels fets i explicant que els manifestants són violents.