El regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona ha estat imputat aquest dijous per un delicte d'odi i un altre de resistència greu. Segons ha avançat Regió7, la magistrada del Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa que investiga la jornada de l'1-O al Bages l'ha citat a declarar com a investigat per al proper 23 d'abril. Pesarrodona, que ha rebut aquesta tarda la notificació, ha assegurat que malgrat la decisió se sent "fort, valent i convençut" que no va fer "res de dolent". La jutge també ha citat a declarar tots els inculpats a l'atestat de la Guàrdia Civil dels fets de l'1 d'octubre a l'escola Joncadella de Sant Joan, entre ells el cap dels Mossos d'Esquadra que hauria plantat cara als agents.

La jutge ja havia imputat d'ofici un delicte de desobediència al regidor santjoanenc, que va ser cridat a declarar el passat 7 de febrer. Pesarrodona es va acollir al seu dret a no declarar. Llavors, segons va explicar el mateix regidor, la jutgessa no havia inclòs els delictes d'odi i resistència de l'atestat de la Guàrdia Civil. L'informe acusa Pesarrodona d'incitar "a l'hostilitat" contra els agents durant la jornada de l'1-O a Sant Joan de Vilatorrada. Finalment la magistrada ha acabat incloent l'atestat en la causa i aquest dilluns se li ha notificat.

La citació tindrà lloc el 23 d'abril, cinc dies després que el regidor santjoanenc hagi declarat per la denúncia que va presentar, juntament amb una cinquantena de ferits més, per les agressions que va patir el passat 1-O a l'escola Joncadella per part de la Guàrdia Civil.