El jutjat d'instrucció 7 de Martorell ha citat com a imputats dos professors de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) per humiliar suposadament a fills de guàrdies civils després de l'1-O, segons ha avançat El Diario.es. Estan citats pel proper 21 de juny.

Inicialment, hi havia nou mestres querellats pel fiscal per delicte d'odi. Cinc van ser exculpats directament pel jutge el passat mes de maig del 2018. La Fiscalia va recórrer aquest arxivament, i des de fa un any que s'espera que l'Audiència de Barcelona resolgui els recursos i confirmi l'arxiu del cas o decideixi reobrir-lo i imputar-los.

Els quatre professors que no van ser exculpats pel jutge van ser repartits en dues causes. Una és la del jutjat de Martorell, que ara n'ha imputat dos i ha arxivat la causa d'un tercer. Segons el fiscal, els docents es van dirigir als seus alumnes el dia 2 d'octubre amb expressions com "els guàrdia civils són uns animals, només saben donar pals"; "semblen gossos rabiosos"; o "¿estaràs content amb el que va fer ahir el teu pare?".

L'altra causa està al jutjat 3 i ha estat arxivada per la jutgessa instructora, amb el vistiplau de la Fiscalia. El professor afectat hauria preguntat als alumnes "que aixequin la mà els fills dels guàrdies civils" per saber si participarien a la vaga estudiantil independentista del 25 d'octubre.