Dissabte passat, 29 de maig, el ministre en funcions de Justícia, Rafael Catalá, va viatjar a Milà amb l’objectiu d’assistir a la final de la Champions que va enfrontar el Real Madrid i l’Atlètic de Madrid. El ministre va viatjar convidat directament per la directiva de l’Atlètic de Madrid, que també el va portar al dinar institucional del club, segons ha avançat Público. El viatge es va fer juntament amb diversos diputats al Congrés,

Ara bé, aquest viatge no es pot desvincular del fet que el president de l’Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo, està investigat –és a dir, imputat– en la causa oberta per la compra fraudulenta d’un àtic a Estepona.

Per bé que fonts del ministeri han assegurat que el desplaçament de Rafael Catalá era a títol personal i, per tant, no figurava en l’agenda oficial del ministre, el fet que aquest viatge fos invitació de l’Atlètic de Madrid ha aixecat tot tipus de suspicàcies, perquè de fet, no és el primer cop que es veu junts al ministre i al president de l’Atlètic malgrat la seva condició d’imputat, com ja ha passat anteriorment a la llotja de l’estadi Vicente Calderón.

El cas Bermejo

El viatge, a més, ha fet recuperar de les hemeroteques la polèmica cacera de l’any 2009 en què van coincidir l’aleshores ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, i el jutge Baltasar Garzón, en aquell moment responsable del sumari del cas Gürtel. Aquella trobada va ocasionar una campanya del PP per aconseguir la dimissió del ministre, assegurant que l’encontre havia estat “obscè”, ja que causava “molt de mal a les institucions i a la independència del poder judicial”. El ministre finalment va dimitir.