"Indignació" al Govern davant dels darrers moviments de la Justícia espanyola en contra de negociació de l'amnistia. La portaveu, Patrícia Plaja, ha desqualificat tant la declaració que ahir va aprovar el Consell General del Poder Judicial com la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón d'investigar per terrorisme el president a l'exili, Carles Puigdemont, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, junts amb 10 persones més dins del cas Tsunami. "Cal que tothom prengui consciència de la gravetat dels fets que estan passant. Alguns d'aquells que teòricament els toca impartir justícia busquen no només condicionar les negociacions polítiques, sinó a més castigar-les, prevaricant", ha denunciat Plaja. 

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la portaveu ha denunciat que la declaració aprovada pel CGPJ a proposta dels magistrats conservadors és "un posicionament públic sense precedents, en contra de legítimes negociacions polítiques". Pel que fa a la investigació contra terrorisme oberta contra Puigdemont i Rovira, ha alertat que no és casual que aparegui en plena negociació de l'amnistia. Després de retreure que aquesta imputació es fa a un país que ha viscut el terrorisme i en un moment en què existeix una amenaça terrorista global, ha retret que "algú tingui la poca vergonya, més ben dit la maldat acusar de terrorisme aquells que no han fet més que defensar el dret a decidir".

Dinamitar

La portaveu de l'executiu ha vinculat aquests moviments al fet que l'expresident José María Aznar va esperonar fa uns dies reclamant que "el que pueda hablar que hable, el que pueda hacer que haga" i ha lamentat que les seves paraules "han tingut efecte i la dreta ha reaccionat", tant als carrers com també a la "cúpula d'estaments judicials". A parer de l'executiu, aquesta resposta "està vulnerant l'estat de dret" per la qual cosa ha cridat a garantir la separació de poders.

Plaja no ha tingut cap dubte a denunciar que l'objectiu d'aquests moviments és "dinamitar i fer descarrilar" les converses per a la investidura de Pedro Sánchez amb l'acord per a l'aprovació d'una llei d'amnistia, perquè "busquen un estat a la seva imatge i semblança". Tot plegat és, a parer de la portaveu, "la confirmació en termes mèdics que la salut democràtica de l'Estat espanyol és tan feble que si no hi ha mesures urgents acabarà gangrenant-se".