Ramir de Porrata és el número 62 per Barcelona de la llista de Junts per Catalunya i aquest dissabte va viatjar a Bruges, Bèlgica, per participar a la presentació de la candidatura de Carles Puigdemont. Un cop arribat a Catalunya ha volgut compartir les seves impressions després d'una conversa amb el president; ho ha fet en una sèrie d'onze piulades:

Porrata assegura que el president "se sent fort" i amb "molta determinació", perquè tot i estar lluny de la seva família el candidat diu que "està compromès al 100% a fer efectiva la República". A més a més, ha insistit en que Puigdemont manté moltes reunions i contactes amb altres països.

Ramir de Porrata subratlla el "paper determinant" del president català per confeccionar la llista de Junts per Catalunya que és "el més plural possible" perquè "incorpora persones provinents d'ERC, d'Iniciativa, del PDeCat, Alternativa Verda, però sobretot, moltes persones amb gran talent que no són polítics ni mai han assumit responsabilitats polítiques".

El candidat de la llista del president ha indicat que "Catalunya ha de buscar aliats internacionals" per "teixir aliances". No ha volgut acabar sense recordar que tot i que "el camí per fer efectiva la República és ara més costerut del que ens pensàvem", "el president té clar que s'haurà de fer actuant amb mentalitat d'Estat i no amb mentalitat d'autonomia".

El fil conclou llençant un missatge als votants de les eleccions del 21-D: "Això significa que després de les eleccions haurem de fer molta feina silenciosa i discreta"