Els festivals destaquen per les actuacions musicals i pel gran nombre de símbols que s'hi poden veure; des de samarretes amb missatges fins a banderes de l'orgull LGTB. Tot té cabuda en un festival, però sembla que no és el cas de l'Arenal Sound de Borriana, al País Valencià

L'organització de l'Arenal ha acomiadat un treballador de seguretat que havia impedit l'accés al recinte del festival a banderes republicanes espanyoles i símbols republicans i antifeixistes. L'empresa encarregada de la seguretat, Seycu, s'ha vist obligada a identificar i acomiadar el treballador després d'haver rebut un gran nombre de queixes a les xarxes socials.

Una de les afectades per la prohibició de la bandera ha explicat a Público que ella portava la bandera republicana lligada a l'esquena i que abans de passar el control de seguretat ja la van advertir. La noia, en desacord amb el que li exigien, va dir: "La gent està accedint al recinte amb banderes de tota mena, per què jo no puc?".

Un altre testimoni afirma que els vigilants de seguretat li va indicar que "la bandera republicana representa una ideologia" i una altra, com la de l'orgull LGTB, no.

Per la seva banda, l'organització del festival manifesta que no tenia constància d'aquest problema fins que no ha rebut queixes a les xarxes i que respecta totes les ideologies sempre que no vagin contra ningú ni incitin a l'odi.