Entre els milers de vehicles que han sortit al carrer aquest diumenge per reivindicar l'educació concertada i contra la reforma educativa coneguda com a 'Llei Celaá', n'hi havia un ple de llaços d'un color ataronjat. Curiosament, era el vehicle del PP, conduït pel seu líder Pablo Casado, amb Isabel Díaz Ayuso de copilot i l'alcalde de Madrid José Luis Martínez Almeida al darrere.

L'advocat Gonzálo Boye ha fet notar aquest fet a les xarxes, a través d'una piulada on ha compartit una imatge del partit. "Al final sembla que el que era il·legal no eren els llaços, sinó el seu color", ha escrit.

Els manifestants han instat als grups polítics a què interposin recursos d'inconstitucionalitat contra la 'Llei Celaá' i els sol·licitessin manifestar "explícitament" el seu compromís de derogar aquesta llei "tan aviat com sigui possible". En aquest sentit, el Partit Popular i Vox han anunciat durant la marxa que presentaran davant del Tribunal Constitucional un recurs contra la reforma de la llei educativa impulsada per la ministra d'educació i Formació Professional, Isabel Celaá.

cotxe pp llei celaa - Efe

El cotxe del PP ple de llaços ataronjats contra la llei Celáa. / Efe

En concret, el president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que quan arribin al Govern derogaran aquesta llei perquè "és dolenta per a la unitat nacional i pèssima per a la comunitat educativa". "És dolenta per al futur dels nostres fills", ha sentenciat el líder popular.