El PSC ha tingut escassa presència oficial en la manifestació de Societat Civil Catalana aquest diumenge a Barcelona. El màxim dirigent a la marxa era Salvador Illa, secretari d'organització del PSC. Apareix a l'esquerra de la foto, al costat de diversos dirigents de Ciutadans.

Illa ha explicat que hi participava "com un ciutadà més que té dret a expressar la seva opinió" i que totes les actituds són legítimes, inclosa la independentista.

Acompanyaven Illa el secretari segon de la Mesa del Parlament, David Pérez i, en una de les primeres files rere la capçalera, l'exministre i exalcalde de l'Hospitalet Celestino Corbacho.

Entre els oradors de l'acte ha aparegut l'exministre Josep Borrell, que és català però milita a la Federació Socialista Madrlenya del PSOE.

A diferència de PP i Cs, el PSC no hi acudia com a partit, encara que la formació va animar per carta els seus militants a afegir-se a la manifestació.

Illa ha demanat al president Puigdemont que no proclami la independència, sinó que convoqui eleccions autonòmiques perquè els catalans escullin "entre la independència, que divideix a Catalunya en dues meitats, o un nou acord entre Catalunya i Espanya".

Illa ha reiterat l'aposta del seu partit per "negociar un nou pacte entre Catalunya i Espanya". La seva presència en la manifestació vol contribuir a "reclamar sensatesa, respecte a l'estat de dret i, sobretot, diàleg."