El primer secretari del PSC, Salvador Illa, reclama al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que respongui a la seva "proposta de mínims" per pactar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per 2023. "Ja n'hi ha prou d'amagar el cap sota l'ala i de posposar decisions", ha afirmat aquest dissabte des de Premià de Mar (Maresme) el líder del Partit Socialista de Catalunya. Illa també ha assegurat que "no té sentit" que els comptes "no aprofitin les possibilitats d'inversió pública que ofereix el govern espanyol" amb projectes com l'ampliació de l'Aeroport del Prat o la ronda del Vallès. I ha afegit que, de moment, el PSC "no s'aixeca de la taula", però ha advertit als republicans que si no accepten la seva proposta, hauran de buscar altres forces de l'hemicicle per tirar endavant els pressupostos.

 

El Govern preveu tancar els pressupostos la setmana vinent

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, es mostra optimista pel que fa a la negociació entre el Govern i el PSC per aprovar els pressupostos. La consellera veu "possible" tancar un acord amb el PSC la setmana vinent. "Veurem si és qüestió d'un, dos, tres, quatre o cinc dies. Però jo crec que estem en aquest marge de temps", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Mas també ha assenyalat que, actualment, amb els socialistes s'està treballant en els "serrells" de les propostes que aquests han posat sobre la taula. 

El PSC vol incloure projectes com el Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport del Prat i la B-40 entre Sabadell i Terrassa en els pressupostos de 2023, però, segons la consellera Mas, aquestes iniciatives "no poden condicionar" els pressupostos. I és que, per a la consellera d'Economia i Hisenda, aquestes són qüestions "complexes" que impliquen actors més enllà de les forces parlamentàries i, per tant, haurien de ser tractades a banda dels pressupostos. No obstant això, Mas ha subratllat que existeix un 87% de consens en el paquet de mesures proposat pels socialistes. 

El Govern també està en contacte amb Junts per negociar els pressupostos

Pel que fa a les negociacions amb Junts, la consellera ha indicat que el Govern s'ha reunit diverses vegades amb la formació i que, en aquests moments, estan esperant que aquests concretin quan es poden tornar a reunir. Val a dir que aquesta és una versió dels fets oposada a la que aquest mateix matí ha donat la portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales. La parlamentària ha declarat que es troben a l'espera que el Govern els hi enviï un document actualitzat sobre les seves propostes per poder continuar negociant.