L'exministre de Sanitat i candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest dissabte en un acte celebrat a Canovelles (Vallès Oriental) que el presidenciable d'ERC, Pere Aragonès, està "políticament debilitat" després de la investidura fallida del passat 30 de març. 

Illa ha recordat que "Aragonès va concórrer a una investidura i en dues sessions va ser derrotat". "Ha estat el candidat que menys vots ha aconseguit en una investidura", ha insistit. El dirigent del PSC ha aprofitat per tornar a reivindicar-se com l'"alternativa" que necessita Catalunya "com a guanyador de les eleccions", i davant l'"enrocament" que ha atribuït a ERC, Junts i la CUP. 

El candidat del PSC ha assenyalat que "els partits independentistes estan fent un espectacle molt descoratjador, que desanima molt la ciutadania". Després de visitar diversos comerços del municipi de Canovelles, Illa ha reivindicat la necessitat d'"estar a prop seu" i que tinguin el suport de les administracions, especialment després de l'impacte de la pandèmia de la Covid-19.

"La Generalitat, a hores d'ara, està en una altra cosa, està absent, i hi ha alternativa a això, i aquesta alternativa l'encapçalem els socialistes i l'encapçala qui els està parlant", ha remarcat. El candidat socialista ha demanat que li donin "l'oportunitat" de formar "un Govern de servidors públics" que s'ocupi de "vèncer el virus" i de "reactivar i transformar" l'economia, i per això ha reiterat que tornarà a dir-li a la presidenta de Parlament, Laura Borràs, que vol presentar-se a la investidura. "He parlat amb totes les formacions, menys Vox, i la meva voluntat és la ja expressada, tinc legitimitat per fer-ho", ha indicat, si bé no ha precisat com aconseguiria 68 vots.

"Vull reclamar a alguns partits polítics que baixin de l'autobús de la confrontació, que deixin de fer carnets de bons i dolents catalans i que es formi Govern i que es puguin atendre els problemes concrets i reals", ha indicat l'exministre de Sanitat en una roda de premsa.

Ja han passat 55 dies des de les eleccions del 14 de febrer i en queden 46 per la data límit que conduiria Catalunya a una repetició electoral. Junts s'ha compromès a què això no passi i garanteix que si no són capaços de tancar un acord decent amb ERC, es quedaran a l'oposició però investiran Pere Aragonès. Precisament el candidat, que fins ara s'ha mantingut més aviat al marge, ha volgut redoblar avui la pressió. "No és moment de xutar la pilota endavant". Símil futbolístic just el dia del Madrid-Barça. El líder d'ERC ha demanat als junters que prenguin exemple de la CUP. És més, ha apuntat que el document subscrit amb els anticapitalistes és "perfectament assumible" per a Junts