El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confiat que amb les mesures que contempla l'actual decret d'estat d'alarma "no serà necessari arribar" a un confinament domiciliari. Illa ha defensat que els tancaments perimetrals i els tocs de queda permetran "estabilitzar" la situació, "doblegar la corba" i "mantenir-la baixa". En roda de premsa aquest divendres, el titular de Sanitat ha remarcat que el decret d'estat d'alarma "no preveu confinaments domiciliaris" però habilita les autonomies a prendre "decisions àgils i contundents". "Pensem que tindran efecte", ha dit Illa, que ha insistit que l'estat d'alarma permet aplicar mesures "molt potents".

Illa ha demanat "donar-nos un temps" per avaluar l'efecte que tenen les noves restriccions aplicades amb el paraigua de l'estat d'alarma i ha reiterat que implica un "pas endavant molt important", que dona "previsibilitat" durant sis mesos. El ministre de Sanitat ha recordat que fan falta "diversos dies" per veure els efectes.

"Les mesures donaran el seu fruit", ha dit Illa, que ha subratllat que "la situació és molt preocupant però cal actuar amb serenitat fent servir les mesures" que preveu l'estat d'alarma, que aquest dijous el Congrés va aprovar prorrogar fins al 9 de maig. El ministre ha demanat a la ciutadania que compleixi les indicacions.

"L'estat d'alarma no quedarà obsolet", ha opinat Illa, que ha insistit que cal reduir la mobilitat i la interacció social amb actuacions "àgils".

"El Ministeri no ha d'autoritzar res"

Sobre la decisió de la Comunitat de Madrid d'aplicar un tancament perimetral de dies, únicament durant els ponts de Tots Sants i l'Almudena, Illa ha dit que "ni el Ministeri de Sanitat ni el govern han d'autoritzar res" i que el que farà és "obrir una discussió" sobre la durada que han de tenir aquests confinaments al Consell Interterritorial de Salut.