El negacionisme s'ha instal·lat a la seu del PSC. El candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, s'aferra a la seva victòria electoral d'ahir per no mirar ni de reüll la nova -i reforçada- majoria independentista de 74 escons. I a més, s'atreveix a reclamar els vots d'ERC per a la seva hipotètica investidura.

Així s'ha expressat en la roda de premsa d'aquest dilluns posterior a l'executiva del partit, on les cares llargues s'han imposat tot i que després han seguit reivindicant-se com el partit més votat. "Em presentaré a la investidura perquè som la primera força i també per coherència i convicció", ha afirmat Illa. Conscient que aquest posicionament es pot deure més a una promesa electoral que ara ofega que no pas a unes expectatives reals per formar Govern, el candidat socialista s'ha afanyat a aclarit que "la investidura no serà cap gest simbòlic, sinó un gest real".

El presidenciable socialista, a més, s'ha atrevit a reclamar els vots d'ERC en ser preguntat per la possibilitat que la seva formació doni suport extern a un hipotètic Govern d'ERC i comuns. "No he tingut ocasió encara de parlar amb el senyor Aragonès, però el que correspon és que ell em doni suport a mi", ha apuntat.

Així doncs, Illa ha seguit amb el discurs de campanya tot afirmant tossudament que "s'ha obert un nou temps pel canvi a Catalunya sense retrets" i que es basi en "la reactivació de l'economia, la recuperació contra el virus i on ningú quedi enrere".

ejecutiva psc salvador illa eva granados mqiuel iceta jaume collboni - psc

Foto: PSC

Una investidura condemnada a ni existir

Sobre el fet que no és el presidenciable qui pot escollir anar a un debat d'investidura, sinó el president del Parlament d'acord amb els suports que tingui cada candidat, Illa ha insistit en reivindicar el seu triomf estèril i ha recordat que "encara no hi ha nou president del Parlament". "El PSC no pot quedar al marge del que passi al Parlament de Catalunya", ha dit amb to agre.

Preguntat pels suports amb què podria comptar de cara a la investidura, Illa s'ha reafirmat en què se sent "còmode" amb els comuns i ha anunciat que aquesta tarda es posarà en contacte amb tots els líders de la resta de forces polítiques "excepte amb Vox". Tanmateix i com tot el món pot comprovar, PSC i comuns sumen 41 escons, 27 menys que la majoria neessària.