El líder del PSC, Salvador Illa, ha descartat aquest dissabte presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, encara que li ha demanat "prendre consciència de la pèrdua de suport en 19 mesos".  En una entrevista al programa L'Hemicicle de Catalunya Ràdio ha explicat que descarta la moció de censura perquè "en aquest moment no és el que demanda el context", i ha fet una crida Aragonès a afrontar les seves responsabilitats. En l'entrevista el líder de l'oposició al Parlament ha afirmat que tenen "la mà estesa" de cara a la negociació dels pressupostos, però també ha assegurat que veu "complicat" que l'actual govern esgoti la legislatura "si no canvien les coses". 

"Se'm fa difícil pensar que aquest Govern pugui tenir un recorregut molt llarg malgrat la nostra voluntat d'allargar la mà en algunes qüestions per a evitar que Catalunya no quedi enrere", ha afegit, posant èmfasi en les negociacions obertes entre ERC i el PSC de cara als pressupostos de 2023. El líder de l'oposició al Parlament també ha fet referència a la situació de l'independentisme, i ha dit que "el que s'ha denominat 'procés' ha quedat en una etapa molt diferent" perquè, segons ell, la unitat independentista està trencada i ja no existeix "el plantejament unilateral ni la confrontació", i ha assegurat que ara predomina el diàleg i la negociació.

Preguntat per les negociacions amb el Govern per als pressupostos de la Generalitat per a 2023, ha respost que "si depèn del PSC, Catalunya tindrà els pressupostos, no perquè el mereixi el govern d'Aragonès, sinó perquè els catalans no han de pagar els plats trencats d'un govern sense nord". Si acaben arribant a un acord, Illa apunta que això no serà "per donar oxigen ni falcar" l'executiu de Pere Aragonès, que descriu com "el més dèbil". Preguntat per si prefereix un govern en minoria o un avançament electoral, Illa ha replicat que li agradaria que a Catalunya hi hagués "un executiu que governés".

Ha assegurat que les peticions del seu partit són fruit de les rondes de contactes del PSC, i que són demandes "amb una orientació socialdemòcrata i assenyades" que responen "a les necessitats de l'actualitat" i que busquen que Catalunya avanci. Illa ha apostat per no demorar projectes com el Hard Rock de Tarragona i l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat "si tenen el consens" dels veïns de la zona. I en ser preguntat per si el seu partit continuaria negociant els comptes catalans si el *Govern les aprovés sense un acord previ tancat, ha recalcat que el seu partit "no està per a aguantar el paraigua a ningú". "El que ha de fer el Govern és buscar acords i suports i avui no hi ha un acord en matèria pressupostària", ha afegit.