Davant de la ruptura de les negociacions, serà Pablo Iglesias qui prengui la iniciativa. Segons han informat fonts del seu entorn, el secretari general de Podemos té previst trucar al president en funcions Pedro Sánchez, amb l'objectiu de reprendre les converses per a la investidura. La trucada arribarà després del ple d'aquest dimecres al Congrés, que ha servit per a evidenciar les seves discrepàncies i protagonitzar un intercanvi de retrets.

La compareixença de Pedro Sánchez aquest dimecres al Congrés dels Diputats tenia com a assumpte les cimeres europees de fa un parell de mesos. Però la gran majoria de mirades estan centrades en setembre, en la ruptura de les negociacions per la investidura evidenciada aquest dimarts. En la seva intervenció, Pablo Iglesias no ha desaprofitat l’ocasió. Ha evitat qualsevol retret al seu interlocutor socialista. Per contra, li ha tornat a “estendre la mà” per a acordar un govern de coalició en base a les propostes de juliol.

Per la seva part, Pedro Sánchez ha volgut desmentir que vulgui eleccions. En el seu torn de rèplica als grups parlamentaris, que han centrat gran part de les mirades en la investidura, el president espanyol en funcions ha negat taxativament que el seu objectiu sigui la repetició electoral. “No vull eleccions. Els espanyols ja han parlat”, ha defensat. Aquestes paraules arriben l’endemà del naufragi de les negociacions per la investidura entre el PSOE i Unidas Podemos. Ha demanat a Iglesias que "reflexioni" i ha tornat a tancar la porta a una coalició.