El secretari general de Podemos i futur vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, nomenarà el secretari d'economia del seu partit, Nacho Álvarez, i la portaveu parlamentària adjunta, Ione Belarra, com els seus secretaris d'Estat. Belarra serà la responsable de l'Agenda 2030 i Álvarez estarà al capdavant de Drets Socials. A més, el seu cap de gabinet serà l'ex-cap de l'Estat Major de Defensa Julio Rodríguez.

La vicepresidència segona que exercirà Iglesias estarà formada per les àrees de Drets Socials i de l'Agenda 2030, que reuneix els objectius de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible, amb especial incidència en la lluita contra la pobresa i contra l'emergència climàtica.

Professor d'Estructura Econòmica a la Universitat Autònoma de Madrid i investigador a l'Institut Complutense d'Estudis Internacionals, Nacho Álvarez ha estat un dels membres del denominat "govern a l'ombra" de Podemos, i encara que en les seves aspiracions no estava la de ser diputat, ha liderat totes les negociacions econòmiques amb el govern de Sánchez per tancar el programa econòmic.

Ione Belarra, per la seva part, que també ha participat activament en les taules negociadores, és membre del consell ciutadà estatal de Podemos, diputada per Navarra i és la responsable de l'àrea de drets humans i diversitat de Podemos.

En la seva vicepresidència, Pablo Iglesias també tindrà les competències de l'Institut de la Joventut (Injuve) i l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso), a més d'una direcció general de Benestar Animal, segons ha informat Eldiario.es.

D'aquesta forma, Iglesias ha decidit envoltar-se de dirigents de Podemos afins i de confiança per desenvolupar les seves tasques en la vicepresidència segona, que exercirà des d'una ubicació diferent de la de La Moncloa.