L'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias i l'exministra d'Igualtat Irene Montero han estat increpats al crit de "miserables" i "fastigosos" a la seva arribada als jutjats penals de la capital espanyola, on està previst el judici contra l'home que durant set mesos va assetjar el matrimoni al seu xalet de Galapagar. Tan bon punt han arribat, un grup de persones han començat a insultar i amenaçar Iglesias i Montero, titllant-los de "miserables", "pocavergonyes" "venedors d'obrers", "fastigosos" i "aprofitats", entre altres improperis.

En arribar, l'exvicepresident ha recalcat que mitjançant l'estratègia "de l'assetjament i la violència" van intentar que deixessin aquest país i la política. "Van assetjar durant mesos dos ministres de Podemos. Tant de bo no hi hagi impunitat i no torni a passar. Si fossin ministres del PP i PSOE no hagués passat", ha dit. Montero ha subratllat que Miguel Frontera és "l'instigador de l'assetjament que van patir durant mesos a la seva pròpia casa". "És la punta de llança d'una violència sense precedents contra una formació política per impedir avenços socials", ha ressenyat.

Després d'això, ha recordat que en aquella època hi havia presentadors de televisió que instaven a fer romeries a casa seva. "La guerra judicial i mediàtica sempre ha quedat impune i esperem que Miguel Frontera sigui condemnat", ha assenyalat.

Pablo Iglesias planta cara

Quan la parella ha accedit als jutjats, s'ha produït una forta topada amb un home que els ha increpat. Pablo Iglesias s'hi ha encarat rere una tanca. "Fastigós, fastigós, desgraciat, que ets un fastigós", li ha etzibat. En un moment de tensió, Irene Montero ha sortit del recinte dels jutjats i ha demanat que intervingués la seguretat. Agents de la Policia Municipal de Madrid s'han acostat a la zona davant els incidents.

Pablo Iglesias planta cara als que l'increpen / Foto: Europa Press
Pablo Iglesias planta cara als que l'increpen / Foto: Europa Press

L'acusat, Miguel Frontera, afronta tres anys de presó per assetjament i injúries a la parella. Segons el fiscal, aquesta activitat va provocar una alteració de la seva vida familiar diària i de les seves activitats "derivada dels sorolls constants en horaris de descans dels nens de poca edat, així com limitació de moviments en companyia dels menors per temor que presenciessin o sentissin expressions ofensives per a ells".

La por d'Iglesias i Montero

Pablo Iglesias i Irene Montero han declarat davant el jutge que es van sentir assetjats i van tenir por de Miguel Ángel F.D., jutjat per presumptament assetjar-los i injuriar-los al seu xalet, ja que va anar allà en nombroses ocasions, va gravar l'habitatge i els va insultar, per la qual cosa van creure que "podia arribar a fer qualsevol cosa" i fins i tot atemptar contra ells. Per la seva banda, l'acusat ha assegurat que no tenia cap intenció d'amenaçar-los, sinó que era una protesta política "en clau d'humor". 

Iglesias ha detallat que l'acusat és una persona destacada de l'extrema dreta que va acudir en nombroses ocasions al seu habitatge durant set mesos de 2020, en plena pandèmia, quan tant ell com la seva parella tenien responsabilitats de govern i no podien agafar una baixa laboral. I ha afegit que l'actitud de l'acusat els va causar estrès, por, i els va obligar a canviar els seus hàbits. En aquest sentit, ha afirmat que la seva família va viure "una situació angoixant i desagradable". En la mateixa línia ha declarat Montero, que ha relatat que van patir "un estat d'estrès i nervis permanent", ja que cada dia l'acusat "feia un pas més" o "travessava una línia vermella més". "Era evident que podia arribar a fer qualsevol cosa", ha apuntat. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!