El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, han denunciat aquest dilluns davant de la Policia l'existència de missatges en xarxes socials en els quals "clarament s'incita a l'odi i a la violència" contra els seus fills, així com un altre incident al seu domicili familiar dissabte a la matinada. Es tracta de dues denúncies diferents, a què ha tingut accés EFE, que s'han presentat aquest dilluns a la comissaria especial del Congrés dels Diputats.

La primera d'elles, firmada tant per Iglesias com per Montero, denuncia l'existència de dos tuits escrits el passat 18 d'agost, que segons el seu parer podrien ser constitutius d'un delicte d'odi penat a l'article 510 del Codi Penal.

En concret, es tracta de dos missatges amb "àmplia repercussió" difosos, respectivament, des del compte @Belonavox i @knox_es: "Em pregunto a quina escola pretendran portar el coleta i Irene els seus fills, perquè seran carn de clatellot" i "Quan ho anunciïn portaré els meus fills a aquesta escola perquè els inflin d'hòsties".

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos i la ministra d'Igualtat adjunten captures de pantalla del primer dels comptes, però indiquen que no poden aportar més dades de la segona perquè "l'usuari ha tancat el seu compte".

"És important destacar la gravetat de les manifestacions, ja que no només les mateixes són clarament incitadores a l'odi i a la violència sinó que es realitzen respecte a tres de menors, els nostres fills, que han de gaudir d'una especial protecció que aquí invoquem i l'interès de la qual ha de salvaguardar-se", afirmen el vicepresident i la ministra en la denúncia.

En ella demanen "realitzar les investigacions que siguin necessàries per aclarir els fets" i identificar els autors, així com remetre al jutjat l'atestat complet una vegada conclòs "perquè sigui instruït el procediment judicial" que correspongui.

Insults i llançament d'objectes

La segona denúncia la firma únicament Iglesias, i hi alerta dels fets ocorreguts la matinada del dia 22 al seu habitatge, dels quals el va informar -segons explica- el dispositiu de seguretat que s'ha instal·lat al voltant de la seva casa "a conseqüència de l'assetjament" que pateix "en els últims mesos" ell i la seva família.

Segons explica, dissabte passat cap a les tres de la matinada quatre persones van caminar molt a prop del mur exterior del seu domicili, van proferir "insults i comentaris grollers" contra ell i van llançar objectes en direcció a l'interior de la casa.

La Policia Nacional, segons el relat d'Iglesias, va avisar la Guàrdia Civil del que havia passat en tenir "competència d'ordre públic i seguretat" però afegeix: "Cap d'aquests cossos policials no ha aconseguit interceptar els subjectes responsables dels fets denunciats".

Iglesias demana que, per poder formalitzar una querella per aquests fets, se li faciliti "el número i identificació de l'atestat policial i/o de la Guàrdia Civil iniciat a conseqüència d'aquests fets" o "en el seu defecte, la identificació exacta dels informes realitzats per qualsevol cos policial". Demana, a més, identificar els autors i incoar les actuacions judicials que corresponguin.