Pablo Iglesias ha declarat que, a Espanya, determinats sectors polítics són víctimes del lawfare (guerra jurídica) de l'Estat. Segons ell, els principals afectats per l'assetjament judicial són l'independentisme català i Unidas Podemos. En aquest sentit, durant la seva intervenció a la "Uni de tardor" a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Complutense de Madrid, Iglesias ha reflexionat que el fenomen d'aquest assetjament judicial rau en el fet que el poder està disposat a renunciar a la seva pròpia "legalitat". I ha assenyalat la titular de Defensa, Margarita Robles, com la seva "alumna avantatjada" (en referència al lawfare) per les explicacions sobre el programari Pegasus i la seva presència en mòbils de dirigents independentistes sota l'argument que Espanya "té dret a defensar-se".

Per a l'exlíder d'Unidas Podemos, la conclusió és que, al capdavall, un "grup d'esquerrans i comunistes" són els que defensen l'estat de dret "quan les coses es posen malament". Parlant sobre lawfare, Iglesias també s'ha recordat de l'expresident socialista Felipe González i ha carregat contra la seva "justificació" dels Grups Antiterroristes d'Alliberament (GAL) i que "havien d'existir les clavegueres" malgrat la seva aura de "gran estadista".

D'altra banda, durant l'acte "Uni de tardor", el fòrum ideològic d'Unidas Podemos, ha reivindicat que "Unidas Podemos no és una esquerra "domesticada", tal com anhelen a parer seu les oligarquies d'Espanya. Alhora, ha augurat que la formació continuarà sent un "actor fonamental" en el pla polític i en la lluita "ideològica". "El projecte polític fonamental que organitza totes les voluntats oligàrquiques del país és molt fàcil de definir: matar Podem", ha afirmat Iglesias. I ha afegit que "el que porten dient des del 2014 és que necessitem una altra esquerra, que a Espanya hi ha lloc per a una altra esquerra, però no la de Podem".

Iglesias: "Que torni l'esquerra que no molesta"

L'exvicepresident segon del govern espanyol també ha aprofitat l'avinentesa per carregar contra aquests poders econòmics i mediàtics que volen una esquerra amb determinats requisits, com per exemple que "aplaudeixi la transició, que aplaudeixi Fraga i que aplaudeixi el Rei". Així doncs, segons Iglesias, el projecte de país que defensen és “tornar a una esquerra que no molesti”. També ha explicat que les oligarquies només volen una esquerra que "s'ocupi de les coses del menjar, dels pobres com les ONG", però no una esquerra que assenyala "els poders mediàtics", que "vol tenir representants al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) o que porti jutges i militars a les seves llistes".

"¡Què torni l'esquerra de Santiago Carrillo!, que torni aquesta esquerra i que es mori Podem", ha etzibat amb ironia durant l'acte en al·lusió als moviments que detecta contra Podemos. I ha subratllat que aquesta esquerra "estava domesticada" perquè "mai arribaria al Consell de Ministres", tenir representació al consell d'administració de RTVE, entrar al CGPJ o denunciar que "hi ha corrupció als mitjans de comunicació.