El candidat d'Unidas-Podemos a la presidència de la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, ha presentat una denúncia a la comissaria del Congrés dels Diputats contra els integrants d'un presumpte xat policial per amenaces i insults contra ell i la seva família.

La denúncia, segons informa RTVE, consta de 19 pàgines amb captures d'aquests comentaris que es poden llegir a través d'un grup de facebook anomenat 'Primavera Espanyola del CENEPE' firmats, presumptament, per integrants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. D'altra banda, aquest grup també existeix a twitter tot i que ara caldrà fer-ne les verificacions corresponents.

primavera cnp

Captura de twitter del grup Primavera CNpe

Alguns dels insults que Iglesias posa d'exemple són: "fill de la gran puta, escòria, rata d'escombraries", "no dic el que faria amb tu perquè vaig cordat, porc", "doncs jo em follaria la seva dona", "sempre serà el paràsit amic de terroristes" o "qui llaura vents, recull tempestes". Iglesias i la seva defensa consideren que, més enllà de les amenaces, fan una apologia clara al terrorisme i sol·liciten incórrer en un delicte d'odi, injúries, amenaces i calúmnies, especialment greus per procedir de presumptes agents de l'autoritat policial.

El xat dels ultres

Amb més de 15.000 seguidors, molts consideren que aquest compte de facebook és "el forocoches" dels agents ultres. Pràcticament té deu anys d'antiguitat i ha estat titllat com la marca de Vox en la defensa. En els darrers temps, ha sumat més de 2.000 seguidors amb un creixement ràpid arran dels comentaris polèmics que s'ha viralitzat a través de les xarxes socials.

Malgrat tot, el de facebook és un grup tancat que s'accedeix per invitació i el requisit d'entrada és pertànyer al Cos Nacional de Policia. S'aprova l'accés amb una còpia del DNI adjuntat de cada membre. Els inicis, l'any 2012, es justifiquen per posar en contacte a policies de tot l'estat, compartir vivències o dades que puguin ajudar-se entre ells. Segons assegura El Español, també "s'organitzen col·lectes econòmiques a benefici de policies o familiars que, per qualsevol circumstància, es troben vivint situacions complicades". Tot i que no detalla quines.

Les cartes segueixen sent investigades

En paral·lel, els especialistes de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han trobat restes d'ADN i empremtes dactilars en les tres primeres cartes amb amenaces enviades al ministre de l'Interior, Fernando Grande- Marlaska; la directora general de la Guàrdia Civil, Maria Gámez; i el mateix Iglesias. L'anunci l'ha fet el secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez, en una entrevista al Canal 24 Hores de RTVE. El número dos de Grande-Marlaska ha demanat deixar treballar els especialistes de criminologia per trobar l'autor o els autors de les cartes amb bales al seu interior i amenaces remeses a diferents càrrecs públics.