"Hi ha una doble vara de mesurar" sobre els delictes d'odi. Així ho creu el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, que ha criticat la impunitat en la qual han quedat les amenaces que li va proferir en un vídeo un home pujat a un tanc de l'Exèrcit.

Iglesias ha lamentat que l'acció no hagi tingut conseqüències, mentre hi ha mitjans de comunicació, com les revistes Mongolia i El Jueves, que han hagut d'afrontar multes com a conseqüència del seu humor satíric. "Me'l prenc a broma però és greu que s'amenaci de mort", ha exposat amb referència a un vídeo en què s'amenaçava el líder podemista i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El punt de vista de Pablo Iglesias sobre la llibertat d'expressió es recull a partir del minut 15 de l'entrevista / Antena 3

Segons Iglesias, a Espanya hi ha una "doble vara de mesurar" pel que es refereix al dret a expressar les idees. A la seva manera de veure, és "impresentable" la multa de 40.000 euros a la revista Mongòlia sobre una portada protagonitzada per Ortega Cano. "L'humor s'ha convertit en un reducte d'informació i es persegueix als que fan bromes", ha exposat per després sentenciar: "Sense sàtira política no hi ha democràcia".

Menys jutges, més política

Iglesias ha lamentat la situació en la qual es troba Catalunya i ha apel·lat una vegada més al diàleg entre les forces polítiques espanyoles i els partits independentistes. El líder de Podemos, malgrat expressar les seves discrepàncies amb el moviment independentista, afirma que fa falta més política i menys judicialització en relació amb el procés.

"En democràcia això no ho resoldran els jutges, ho han de resoldre els polítics a través de mecanismes assenyats de resolució de conflictes", ha assenyalat en un to conciliador, després de dies sense pronunciar-se sobre el cas català.

Iglesias ha afirmat aquest divendres que "Europa ja ha demostrat que no està gaire a gust amb alguns tipus penals que s'estan utilitzant a Espanya", en relació als delictes de rebel·lió pels quals la Fiscalia ha demanat que es procedeixi a la detenció, entre d'altres, de Carles Puigdemont si es desplaça de Bèlgica a Suïssa: "Ho hem vist amb algunes ordres de detenció i amb les autoritats europees, que estan dient 'no entenem gaire bé què vol dir això del delicte de rebel·lió'".