El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha carregat a la tornada de l'estiu contra la ministra d'Educació, la socialista Isabel Celáa, que acusa de "falta de lideratge" per la qüestió de la tornada a les aules, segons han informat a Efe fonts d'Unidas Podemos.

Segons aquestes fonts, al "si del govern espanyol" es viu un "nou desacord" entre el PSOE i els seus socis per la "tornada segura" als centres educatius, un xoc que la formació del vicepresident del govern espanyol ha fet públic el mateix dia en què compareix davant dels mitjans el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, després de la reunió del Consell de Ministres.

Els ministres d'Unidas Podemos lamenten, segons fonts de la mateixa formació, la inacció del Ministeri d'Educació respecte a les comunitats autònomes a l'hora de tornar a les aules, i defensen que la baixada de la ràtio als centres educatius és "imprescindible" per garantir "una tornada segura".

El posicionament de la formació de Iglesias es produeix dos dies abans de la reunió prevista per a dijous entre l'Executiu i els governs regionals, i en un moment en què les famílies es queixen de la incertesa davant de la tornada a les aules.

El que s'ha acordat és que el curs comenci "en les dates habituals del mes de setembre i amb la presencialitat com a principi general", afegeixen.

Segons fonts d'Unidas Podemos, Iglesias confia a "assolir un acord" sobre "aquest afer capital" abans que comenci el curs escolar.

Condicionar els fons Covid

Unides Podemos reclama que els dos mil milions d'euros del fons Covid per a comunitats destinats a Educació estiguin condicionats i només puguin destinar-se a la contractació de nou professorat i a llogar o condicionar espais que permetin desdoblar les classes i, d'aquesta manera, es redueixin les ràtios d'alumnes.

La formació lila considera que aquesta és l'única via per garantir que els nens puguin tornar a les escoles i instituts d'una manera segura per a ells, per als docents i les famílies, ja que minimitzaria el risc de contagi, segons han explicat a EFE fonts d'Unidas Podemos.